Η επωνυμία Vegueros εισήχθη στην αγορά το 1996 και είναι μια δημιουργία που αποτίει φόρο τιμής σε όλους τους αγρότες που από γενιά σε γενιά έχουν καλλιεργήσει καπνό στην περιοχή “Pinar del Río”. Στην περιοχή “Vuelta Abajo” είναι παράδοση μεταξύ των vegueros – αγροτών που καλλιεργούν καπνό να φτιάχνουν τα δικά τους πούρα. Όσοι επισκέφτηκαν την περιοχή Pinar del Río ήταν περίεργοι και ήθελαν να δοκιμάσουν τα πούρα που παράγονται στη χώρα όπου παράγεται ο καλύτερος καπνός στον κόσμο.

Η επωνυμία Vegueros κατασκευάζεται στο εργοστάσιο “Francisco Donatién”, ένα συμπαγές κτίριο στο Pinar del Río, που χτίστηκε το 1868 και το 1961 έγινε τελικά ένα εργοστάσιο στριφτού καπνού.

Η μάρκα μελλοντικά ανανεώθηκε πλήρως, ενσωματώνοντας καινοτόμες μορφές στο χαρτοφυλάκιό της όπως τα Tapados, Entretiempos και Mañanitas και τώρα η γκάμα εμπλουτίζεται με το Centrofinos που είναι μια ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν ένα Habano με ένα μείγμα από μέτρια έως δυνατή γεύση, προσβάσιμο και ανανεωμένο.

Όλα τα Habanos αυτής της μάρκας έχουν κατασκευαστεί “Totally by Hand with Long Filler” με φύλλα από την περιοχή “Vuelta Abajo”, από την περιοχή “Pinar del Río”, με ένα μείγμα αντοχής από Medium έως Strong και από εξειδικευμένους κουβανέζικους κυλίνδρους.