Αν υπάρχει ένα ιδιαίτερα διάσημο εργοστάσιο Habanos στη Κούβα αυτό είναι το Partagas Factory. Το εργοστάσιο δημιουργήθηκε το 1845 από τον Don Jaime Partagás και έκτοτε παράγει αυτό το περίφημο εμπορικό σήμα Habanos.

Το Partagás είναι άμεσα αναγνωρίσιμο για την πλούσια και έντονη γεύση του. Ο χαρακτήρας του μίγματος αποτελείται από επιλεγμένα φύλλα που αναπτύσσονται στο κάτω μέρος του φυτού προσδίδοντας αμίμητο πλούτο αρωμάτων.

Το Partagás vitolario χαρακτηρίζεται από την παρουσίαση μιας μεγάλης ποικιλίας σχημάτων και μεγεθών, ιδιαίτερο της σειράς αποτελεί το Lusitanias.

Όσον αφορά τη σειρά Partagás, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930, το Serie D No. 4 έχει γίνει η πιο γνωστή Partagás vitola. Το 2005, προστέθηκε το Serie P No.2, μια πυραμίδα που γρήγορα έγινε το προτιμώμενο Habanos για τους λάτρεις των πούρων με έντονη γεύση.

Το 2011, η νέα σειρά E με δακτυλίδι 54(ring) και κωδικούς το Serie E.No.2 vitola και το Serie D No.5 επεκτείνουν ξανά τη σειρά όπου την ολοκληρώνει το Serie D No6.

Όλα τα Vitola παράγονται  Totally by Hand with Long Filler.