Από το 2000, όταν κυκλοφόρησαν τα τέσσερα πρώτα, η Habanos SA κυκλοφόρησε μια σειρά από εξαιρετικά πούρα με την επωνυμία Ediciones Limitadas ή Limited Edition band. Το Limited Edition αναφέρει επίσης ποια χρονιά είναι το πούρο, εκτός από τις πρώτες κυκλοφορίες το 2000.

Τα Limited Edition Habanos παράγονται πάντα από τις κορυφαίες μάρκες κουβανέζικων πούρων, δημιουργούνται σε σπάνια ή ασυνήθιστα μεγέθη με σκούρο περιτύλιγμα και χρησιμοποιούν έξτρα παλαιωμένο καπνό. Στη συνέχεια παράγονται μόνο τη χρονιά που περιορίζονται στο να τα κάνουν ακόμα πιο σπάνια και συλλεκτικά. Ο λόγος που τα μεγέθη είναι σπάνια είναι το γεγονός ότι δεν αναπαράγεται ένα μέγεθος που συνήθως κατασκευάζεται από τη συγκεκριμένη μάρκα. 

Τα σκούρα περιτυλίγματα προέρχονται από την κορυφή των φυτών καπνού που καλλιεργούνται σε σκιά, τα οποία στη συνέχεια πρέπει να ζυμωθούν και να παλαιώσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έως 9 μήνες για ζύμωση και πάνω από ένα χρόνο για παλαίωση. Μέχρι το 2006, το υλικό πλήρωσης και το συνδετικό υλικό ζυμώνονταν και παλαίωναν με τον ίδιο τρόπο όπως τα τυπικά πούρα παραγωγής, ωστόσο τώρα υπόκεινται σε μια επιπλέον διαδικασία γήρανσης. Όλα τα φύλλα είναι πλέον τουλάχιστον 2 ετών πριν τυλιχτούν με το χέρι στα πούρα Limited Edition.

Αυτή η επιπλέον διαδικασία γήρανσης έχει ως αποτέλεσμα μια πιο στρογγυλεμένη, απαλή γεύση και η υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη στο περιτύλιγμα του δίνει μια νότα γλυκύτητας.

Μέχρι το 2005, τα πούρα Limited Edition κατασκευάζονταν μόνο από τους 5 κορυφαίους παραγωγούς, ήταν:
Cohiba, Montecristo, Romeo y Julieta, Partagas και Hoyo de Monterrey.

Μετά το 2005, τέσσερις ακόμη μάρκες εντάχθηκαν σε αυτόν τον αποκλειστικό όμιλο, ήταν:
H. Upmann, Trinidad, Cuaba, Bolivar και Ramon Allones.