Το Hoyo de Monterrey οφείλει την καταγωγή του στην ομώνυμη φυτεία που βρίσκεται στο San Juan y Martínez, στην καρδιά της περιοχής Vuelta Abajo. Η φυτεία Hoyo de Monterrey, μια από τις πιο διάσημες, έχει μια επιγραφή στην πόρτα της εισόδου που λέει: «Hoyo de Monterrey. Χοσέ Τζενεράλ. 1860». Το Hoyo de Monterrey βρίσκεται σε μια από τις εύφορες εκτάσεις στις όχθες του ποταμού που διασχίζει το San Juan y Martínez.

Τα Vitolas όπως το Double Coronas και το Serie Le Hoyo ξεχωρίζουν στη μάρκα, χάρη στις εκλεκτές μορφές τους. Το Epicure Especial το οποίο ενσωματώθηκε στο standard portfolio της μάρκας το 2008 μετά την επιτυχία που επιτεύχθηκε ως Limited Edition το 2004, και το οποίο μαζί με το Epicure No. 1 και το Epicure No. 2, αποτελούν μια σειρά με διαφοροποιημένη παρουσίαση.

Το 2014 κυκλοφόρησε το Le Hoyo de San Juan, μια νέα βιτόλα που αναζωογόνησε και ανανέωσε την ιστορική σειρά Le Hoyo.

Το 2016, η μάρκα παρουσίασε το Reserva Cosecha 2012 Epicure No. 2 και το 2018 παρουσίασε μια ειδική έκδοση για το δίκτυο franchise La Casa del Habano. Επίσης την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το Le Hoyo de Río Seco, .

Το Double Coronas Gran Reserva Cosecha 2013 είναι το πρώτο Gran Reserva της μάρκας Hoyo de Monterrey στην εμβληματική Double Coronas vitola του

Το Hoyo de Monterrey είναι μια ήπια δυνατή μάρκα, γεγονός που το καθιστά ελκυστική επιλογή για όσους αγαπούν ένα λιγότερο δυνατό, λεπτό και αρωματικό Habano, με μεγάλη κομψότητα και πολυπλοκότητα.

Το Primaveras της μάρκας Hoyo de Monterrey ήταν η βιτόλα που επέλεξε η Habanos, S.A. το 2021 για να γιορτάσει το ανοιξιάτικο φεστιβάλ του κινεζικού σεληνιακού έτους, το «έτος του βοδιού».

Όλες οι βιτόλες της μάρκας κατασκευάζονται Totalmente al Mano con Tripa Larga με φύλλα από την περιοχή Vuelta Abajo, στην περιοχή Pinar del Río.