Ο Herman Upmann ήταν Γερμανός τραπεζίτης του οποίου η αγάπη για τα Κουβανέζικα πούρα τον οδήγησε να εγκατασταθεί στην Αβάνα το 1840. Ίδρυσε μια τράπεζα και ένα εργοστάσιο πούρων το 1844. Η τράπεζα έκλεισε, αλλά το εμπορικό σήμα H.Upmann παραμένει μέχρι σήμερα και θεωρείται ως ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα Habanos με ήπια έως μέτρια αντοχή.

Το χαρμάνι που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πούρων του σήματος είναι επιλεγμένες ποικιλίες με φύλλα από τη Vuelta Abajo.

Τα χρυσά μετάλλια που κοσμούν το κουτί αποκτήθηκαν από το εμπορικό σήμα σε έντεκα διεθνείς εκθέσεις κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και αποτελούν χαρακτηριστικό στοιχείο αυτού του σήματος. Με ένα vitolario που χαρακτηρίζεται από ήπια έως μέτρια γεύση του, γνωστό της σειράς είναι το Magnum Line.

Το παραδοσιακό Magnum 46 ενώθηκε με το Magnum 50 που κυκλοφόρησε το 2008. Άλλα σημαντικά Vitola είναι τα  Sir Winston,  Connoisseur No.1, και μεταξύ των μικρών vitolas τα Coronas Junior και Half Corona, που κυκλοφόρησαν το 2011. Το 2014 παρουσιάστηκε η πρώτη Reserva της μάρκας H. Upmann No. 2 Reserva Cosecha 2010.

Νεότερο όλων το Magnum 56, παραγωγή 2020, συσκευασμένο σε βάζο με ιδιαίτερη κατασκευή  σε περιορισμένη έκδοση. Κάθε βάζο περιέχει 20 Magnum 56.